Четиристранната среща в столицата на Русия Москва за Сирия ще се

...
Четиристранната среща в столицата на Русия Москва за Сирия ще се
Коментари Харесай

Русия провежда 4-странна среща за Сирия

Четиристранната среща в столицата на Русия Москва за Сирия ще се организира в сряда. В нея ще вземат участие представители на Турция, Русия, Иран и режима на сирийския президент Башар Асад. Това заяви във вторник турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация.

" Заминавам за Москва. Ще проведем срещата на външните министри на Турция, Русия, Иран и Сирия в Москва ", съобщи Чавушоглу по време на събитие в южната провинция Анталия. Нашата цел е да реализираме непрекъсната непоклатимост и мир в Сирия, да си сътрудничим в битката срещу терористичната организация ПКК, която желае да раздели Сирия и ни заплашва оттова, и да подсигуряваме, че сирийците в Турция ще се върнат по домовете си непринудено и безвреден метод. Надявам се утрешната ни среща да бъде потребна ", добави Чавушоглу.

Припомняме, че предишния декември министрите на защитата и шефовете на разузнаването на Турция, Русия и сирийския режим се срещнаха в Москва и се споразумяха да продължат тристранните срещи, за да подсигуряват стабилността в Сирия и района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР